Toiminta

Ikäkaudet
Partiossa ikäkausia on viisi, eli ohjelmaa on tarjolla kaikenikäisille. Partiotoiminnan päämääränä on, että partiolaisista kasvaa persoonallisuudeltaan ja elämäntavoiltaan tasapainoisia, vastuuntuntoisia, aktiivisia sekä itsenäisesti ajattelevia paikallisten, kansallisten ja kansainvälisten yhteisöjen jäseniä. Ulkona olemisen ja retkeilyn lisäksi partio-ohjelmaan kuuluu siis tiivisti myös arjessa tarvittavat taidot ja yhteiskunnan ajankohtaiset aiheet. Partiolainen oppii tekemällä!

Ikäkaudet on jaettu siten, että mahdollisimman samanlaisessa kehitysvaiheessa olevat lapset ja nuoret kuuluisivat samaan ikäkauteen.
Sudenpentu – 1-3-luokkalainen
Seikkailija – 4-5-luokkalainen
Tarpoja – 6-7-luokkalainen
Samoaja – 15-17-vuotias
Vaeltaja – 18-22-vuotias
Aikuinen – Yli 22-vuotias

Viikkotoiminta ja toiminnan suunnittelu
Ilkan Partiolaisissa viikkotoimintaa järjestetään sudenpennuista samoajaikäisille. Samoajat, vaeltajat ja aikuiset kokoontuvat johtajaneuvostoihin (JN) suunnilleen joka toinen kuukausi tapaamaan muita ja suunnittelemaan tulevaa toimintaa. Johtajisto järjestää mielenkiintonsa mukaan myös omia retkiä.

Lippukunnan perinteiset tapahtumat
Jokaisen syksyn lippukunnassa aloittaa alkajaishyppelöt. Syyskuussa järjestettävissä alkajaishyppelöissä esitellään partiotoimintaa, tiedotetaan toimintakauden ryhmien kokoontumisajoista ja tulevista tapahtumista. Alkajaishyppelöistä tiedotetaan muun muassa nettisivuilla, Ilmajoki-lehdessä ja kauppojen ilmoitustauluilla.

Itsenäisyyspäivisin osallistumme aamun jumalanpalveluksessa kolehdinkeräämiseen ja lippuvartioon sankarihaudoilla. Illalla on kaikille avoin soihtukulkue, joka lähtee Ilmajoen keskustasta ja päättyy sankarihaudoille. Itsenäisyyspäivän ja joulun välissä on lippukunnan joulujuhla. Perinteisesti juhlassa on ollut partiolaisten omaa ohjelmaa, uusien partiolaisten lupauksenanto, merkkien jakaminen ja joulupuuro.

Talvella (tammi-maaliskuussa) järjestetään lippukunnan oma talvileiri Kalajaisissa. Ohjelmassa on tavallisesti niin retki maastoon kuin hauskaa yhdessäoloa. Kevätkauden päättää keväthyppelöt, jossa on myös mahdollisuus antaa partiolupaus. Hyppelöissä jaetaan kevätkauden merkit ja toteutetaan ikäkausisiirtymät erityisillä ohjelmanumeroilla.
Jos kesällä ei ole piirin leiriä tai kansallista suurleiriä, niin lippukunnalla on oma kesäleiri tai yhteisleiri naapurilippukuntien kanssa.

Lippukunnan muita, ajankohtaan sitomattomia tapahtumia ovat toimintapäivä ja erätaitokoulutus. Lisäksi ryhmät järjestävät omia päivä- tai yöretkiä. Naapurilippukuntien kanssa järjestetään yhteisiä tapahtumia ympäri vuoden. Tästä esimerkkinä ROK- eli ryhmänohjaajakoulutus (aiemmalta nimeltään PROKKI), jolle voivat osallistua 14-vuotiaat ja sitä vanhemmat partiolaiset.

Kaikista tapahtumista tietoa saa omalta johtajalta, nettisivuilta ja Ilkan Partiolaisten Facebook-sivuilta. 

Alueeseemme Priimaan kuuluvat lippukunnat: Ilkan Partiolaiset, Jurvan Saloveikot, Kauhajoen Kytöveikot, Kurikan Korvenkävijät, Lakeuden Eräpartiolaiset (Seinäjoki), Lakeuden Vartijat (Jalasjärvi), Parran Haltiat (Teuva) ja Tasangon Talvikit (Seinäjoki).

Lisää tapahtumia

Ajankohtaiset lippukunnan tapahtumat löytyvät nettisivujemme tapahtumakalenteri -välilehdeltä

Pohjanmaan partiolaisten tapahtumat http://www.pohjanmaa.partio.fi/tapahtumat

Suomen Partiolaisten tapahtumat http://www.partio.fi/tapahtumat

Tilat:

Lippukunnalla on kaksi kokoontumistilaa eli koloa viikottaisia kokoontumisia varten:

KOSKENKORVAN KOLO, Vanhatie 1, seurakuntatalon alakerta

KESKUSTAN KOLO, Kartanontie 5, Kestikartanon yläkerta