Jäsenyys

Jäseneksi liittyminen

Partioon voi liittyä aikaisintaan joko samana vuonna, kun täyttää seitsemän (7), tai alle kouluikäisenä, mikäli lapsi osallistuu aikuisen kanssa perhepartioon. Yläikärajaa liittymiselle ei ole – niin nuoret kuin aikuisetkin ovat lämpimästi tervetulleita! Partioon voi tutustua käymällä viikoittaisessa toiminnassa tai tapahtumissa kolme (3) kertaa. Tämän jälkeen on tehtävä päätös jäsenyydestä. Jäsenyyden ollessa voimassa myös partiovakuutus on voimassa, ja olemme näin tietoisia aktiivisista harrastajistamme. Alempana vaiheittaiset ohjeet liittymisestä.

Partiolaisten jäsentiedot tallennetaan Kuksa-jäsenrekisteriin ja jäsenen huoltaja tai yli 15-vuotias jäsen voivat muokata tietoja asiointipalvelussa asiointi.partio.fi .

Jäsenmaksu

Jäsenmaksu maksetaan kerran vuodessa, syksyisin (tai liittymishetkellä). Jäsenmaksu koostuu keskusjärjestömme Suomen Partiolaiset ry:n (SP) osuudesta, piirimme Pohjanmaan partiolaiset ry:n (PP) osuudesta, sekä lippukuntamme Ilkan Partiolaiset ry:n osuudesta.

Lippukunnan osuus on tällä hetkellä 10€ (I- ja II-jäsenmaksuluokat) / 5€ (III-jäsenmaksuluokka, eli 4-6-vuotiaat perhepartiolaiset) . SP:n ja PP:n ajantasaiset jäsenmaksuosuudet löytyvät tämän linkin kautta.

Partiolaisten jäsenetuihin voi tutustua Suomen Partiolaisten kotisivuilla.

JÄSENHAKEMUKSEN TEKEMINEN

1. Tutustu toimintaan Osallistu lippukuntamme alkajaishyppelöihin syyskuun alussa tai ota yhteyttä lippukuntaan ja kysy vapaista paikoista ryhmissä muina ajankohtina. Partioon voi tutustua käymällä viikoittaisessa toiminnassa tai tapahtumissa kolme kertaa (3). Tämän jälkeen on tehtävä päätös jäsenyydestä. Jos partiota halutaan jatkaa, on liityttävä jäseneksi. Jäsenyyden ollessa voimassa myös partiovakuutus on voimassa, ja olemme näin tietoisia aktiivisista harrastajistamme.

2. Liity jäseneksi Kun olet sopinut jäseneksi liittymisestä, voit tehdä jäsenhakemuksen tämän linkin kautta. Alla lisäohjeita asiointipalvelun käytöstä ja jäsenhakemuksen tekemisestä.

Huom! Alle 18-vuotiaiden kohdalla jäsenyydet muodostuvat huoltajan tai perheen ympärille ja siksi jäsenhakemusta tehdessä huoltaja rekisteröi ensin itsensä. Tämän jälkeen huoltajaksi rekisteröitynyt voi tehdä jäsenhakemuksia huollettavilleen, myös partiolaisen sisaruksille, sekä kutsua lisää huoltajia Kuksan käyttäjäksi.

MITEN ILMOITAN ALLE 18-VUOTIAAN JÄSENEKSI?

  1. Olen huoltaja, ja haluan ilmoittaa huollettavani partioon. EN OLE itse partiolainen EIKÄ minulla ole ennestään huoltajatunnusta partiorekisteriin Kuksaan.
  • Rekisteröidy ensin itse partiorekisteri Kuksaan
  • Kirjaudu saamillasi tunnuksilla osoitteessa asiointi.partio.fi
  • Lisää alaikäinen huollettava “Perhe”-osiossa valitsemalla “lisää huollettava”
  • Lisättyäsi huollettavan tiedot, pääset hakemaan hänelle lippukunnan jäsenyyttä valitsemalla kyseisen huollettavan kohdalta “Tee jäsenhakemus”. Valitse haluamasi lippukunta alasvetovalikosta.

2. Olen huoltaja, ja haluan ilmoittaa huollettavani partioon. OLEN itse partiolainen tai MINULLA ON ennestään huoltajatunnus partiorekisteriin Kuksaan.

  • Kirjaudu huoltaja-tunnuksilla tai omilla partiotunnuksilla osoitteessa asiointi.partio.fi
  • Lisää alaikäinen huollettava “Perhe”-osiossa valitsemalla “lisää huollettava”
  • Lisättyäsi huollettavan tiedot, pääset hakemaan hänelle lippukunnan jäsenyyttä valitsemalla kyseisen huollettavan kohdalta “Tee jäsenhakemus”. Valitse haluamasi lippukunta alasvetovalikosta.

Tarvittaessa lisäkysymyksiä saa esittää omalle johtajalle tai jäsenrekisterihoitajalle. Mikäli jäsenrekisteristä tulee kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä jäsenrekisterinhoitajaan. Kurkkaa yhteystiedot omalta välilehdeltään.

Partiosta eroaminen

Joskus käy niin, että partiolle ei ole enää aikaa tai se ei enää vain kiinnosta.

Erohakemus lähetetään partion asiointipalvelussa asiointi.partio.fi ”jäsenyydet” -kohdassa. Jäsenyydet-välilehdellä on Eroa -painike. Klikkaamalla painiketta avautuu erohakemus, jossa pyydetään jäsenyyden päättymispäivämäärää sekä eron syytä. Lippukunta saa tiedon erohakemuksesta. Ei siis riitä, että jättää jäsenmaksun maksamatta!